aktivering af seniorer

Aktivitet for ældre - Cornhole

Aktivitet for ældre - Cornhole - Cornhole.dk

Cornhole er ikke bare et sjovt spil for de unge, men kan være et fantastisk redskab i aktivering af ældre mennesker. 

Fordele ved at spille cornhole for pensionister

Når vi bliver ældre bliver vores syn, afstandsbedømmelse, balance og koordination ringere. Cornhole er utroligt udbredt bland pensionister og seniorer i USA, hvor de holder utroligt meget af at spille cornhole. Det er en sjov aktivitet som samtidigt styrker deres koordination og balance. 

92 årig spiller cornhole
(Vivian 93 år. spiller cornhole) 

Mobilitet og stærkere ben 

Mekanikken bag kastet i cornhole er særligt godt for ældre mennesker. Det er anbefalet at seniorer går med hæl-til tå for at styrke mobilitet og ben styrke, og det er præcis hvad man gør når man kaster en cornhole pose!

Balance og hoftemobilitet 

Det er også anbefalet at seniorer træner deres balance eller flytter vægten fra det ene ben til det andet. Når man kaster en cornhole pose, tager man typisk et langt skridt fra et ben til det andet. Denne bevægelse er rigtig god, ikke kun for balance men også hoftemobilitet. 

 

92 årig aktiv sport
(Vivian 93 år. spiller cornhole) 

Syn og afstandsbedømmelse

Med alderen bliver synet og afstandsbedømmelsen svækket. Det kan skyldes alder, øjenskader og meget andet. Der er en særlig teknik som kan styrke afstandsbedømmelse, hvis det ene øje er stærkere end det andet, som på engelsk kaldes "patching". Det er hvor man placerer noget over det stærke øje for at træne det svage øje. Denne teknik i kombination med et spil som cornhole hvor man skal sigte efter brættet, eller hullet kan være sjov og effektiv terapi for seniorer. 

Generelt bliver synet svækket med alderen og det kan derfor være godt for seniorer at spille cornhole da det aktiverer øjne, hjerne og krop på en skånsom og sjov måde. 


Konklusion

Er i derfor på udkig efter et sjovt spil som i kan spille på tværs af generationer og aktivere forældre, bedsteforældre eller nogle helt andre, så er cornhole en faktastisk gave! Konkurrer på lige fod med børn og børnebørn i en sjov og aktiv leg. 

Se vores katalog her

Læs næste

Custom cornhole-sæt - Cornhole.dk
Cornhole indendørs hal

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

+1000 GLADE KUNDER

2-4 DAGES LEVERING

DANSK KUNDESERVICE 51 77 91 52

BETALING MED MOBILEPAY

4,7 STJERNER PÅ TRUSTPILOT