Alt om cornholeposer

Alt om cornholeposer - Cornhole.dk

Cornholeposer, cornhole poser, ærteposer, beanbags mm.

Cornhole poser bliver lavet ud fra en bestemt standard som er sat af ACL (American Cornhole Leauge). Dette er det officielle forbund for cornhole som har defineret dimensioner, vægt mm. som officielle cornhole sæt skal leve op til. 

Derfor skal alle poser leve op til følgende krav: 

1. Dimensioner 15x15 cm. eller (6″ x 6″ inch) 

2. Vægt mellem 400g. til 455g. (14-16 oz)  

3. Stof 100% bomulds canvas 

Et sæt cornhole poser består af 4 poser i én farve, og 4 poser i én anden farve (da hvert hold skal have forskellige farver)

Cornholeposer fyld 

De to mest typiske former for fyld i cornholeposer er enten tørrede majskorn eller plast granulat. Begge slags har fordele og ulemper som vi nu vil forklare yderligere! 

Majskorn

Majskorn har været brugt i størstedelen af cornholeposer igennem tiden. Det skyldes at det har været let tilgængeligt og billigt at anvende da der bruges 3,6 kg. til hvert sæt poser af 8 stk. 

Derudover har majskornene en perfekt størrelse og vægt til at give poserne den rigtige tyngde og kontrol. Når poserne først tages i brug vil poserne være "tykke" da kornene bliver knust over tid. De bedste majsposer kræver derfor lidt tid at "spille til". Derefter får de den mere flade overflade som gør at de ikke glider af brættet!

Dette er ligeledes en af ulemperne ved majsposer, da de typisk har en lidt kortere levetid. Når det er sagt bør de rette majsposer kunne holde i flere år ved almindeligt spil. Det altafgørende for levetiden på majsposer er hvordan de bliver passet på. Det skyldes at der kan komme mug i tørrede majskorn hvis de ikke bliver opbevaret tørt. Spilles der hovedsagligt med mindre børn anbefales der derfor plastgranulat. 

Plastgranulat 

Cornholeposer med plastgranulat er et rigtig godt alternativ til tørrede majskorn. Det skyldes at plastgranulat ikke nedbrydes på samme måde som majskorn. Disse poser kan derfor tåle ALT vejr, da der ikke kan komme mug i dem. Bliver poserne beskidte kan de derfor tørres af med en våd klud. 

Derudover kræver poser med plastgranulat ikke en periode for at "spilles til", da plastgranulatet ikke ændrer form over tid. Man får derfor en meget ensartet pose som giver spilleren den samme følelse hver gang! 

 

Pro poser

Den største forskel ved almindelige poser og pro poser ligger i stoffet. Pro cornholeposer anvender typisk to forskellige slags stof. Det skyldes at forskelligt stof reagerer andeledes når det rammer pladen på brættet. Dette påvirker hvordan poserne glider, og giver spilleren more kontrol over sit skud. Disse poser har typisk en "glat" side, og en "ru" side.

Den "glatte" side kan bruges til at glide poserne i hul når vejen til hullet er helt frit. Derudover kan den også bruges til at skubbe modstanderens poser af brættet, da den kommer med en utrolig fart. Det kan dog være svært i disse situationer at beholde posen på brættet, og det er derfor også en risiko man løber. 

Den "ru" side giver spilleren mulighed for at placere poser taktisk på brættet. Dette kan gøres ved at placere en pose foran hullet, eller i modstanderens kastebane for at blokere. Dette tvinger modstanderen til at skubbe posen i hullet eller forsøge at kaste direkte i hullet. Derfor tvinger du modstanderen til at forsøge et sværere skud. 

Dette er derfor for de øvede spillere som har fuldt kontrol over sine kast, og kan kaste poserne vandret i luften. Derved kan man for hvert kast vælge den side som passer bedst til situationen på brættet! 

Professionelle poser er typisk fyldt med plastgranulat eller syntetisk majskorn. 

Konklusion 

Når man skal ud og finde de rette cornholeposer er det derfor vigtigt at tjekke at poserne opfylder de officielle mål. Der findes et utal af poser af forskellige størrelse, vægt og kvaliteter. For at få den bedste oplevelse og holdbarhed er det vigtigt at finde de rette poser. Finder man de rette poser bør de kunne holde i flere år ved normalt spil. 

Når man skal vælge mellem standard cornholeposer, og pro cornholeposer anbefaler vi altid at starte med vores standard poser. Disse har de samme dimensioner og vægt som de professionelle poser, og hjælper spilleren med at vænne sig til poserne og øve sit skud. For de øvede spillere anbefaler vi klart at benytte sig af pro cornhole poser. Dette giver spillet en ny konkurrencemæssig dimension, og kan udfordre selv de bedste spillere. 

Der er ikke noget rigtigt og forkert valg når man skal vælge poser. Det kommer helt an på den individuelle spiller hvad der foretrækkes. Begge slags poser har fordele, og ser sikre valg til enhver cornhole spiller! 

Læs næste

Familiespil 2022 - Cornhole.dk
Cornhole turneringer og events - Cornhole.dk

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

+1000 GLADE KUNDER

2-4 DAGES LEVERING

DANSK KUNDESERVICE 51 77 91 52

BETALING MED MOBILEPAY

4,8 STJERNER PÅ TRUSTPILOT